BOOS

Kinderen die snel geïrriteerd zijn, boos kijken, van zich af schreeuwen en slaan willen dat zelf vaak helemaal niet. En alles wat er achteraan komt al helemaal niet! Ook zij zijn niet blij met de verdrietige gezichten van de ander of de straf die er op volgt. Ze weten vaak alleen niet hoe ze zich anders moeten uiten. Gelukkig valt dat te leren.

“Het voelt nu heeeeel goed!”

REACTIES VAN OUDERS

 

JN: “Het gaat super met onze zoon. De driftbuien blijven uit. Hij praat meer over zijn emoties. En gister nog een mooi voorbeeld. Hij vroeg of er een vriendje mocht komen spelen. Dat kon niet. Normaal ontplofte hij. Nu vroeg hij rustig..waarom dan niet. Ik hem kort uitleggen waarom het niet kon. En hij zei tegen z’n vriendje…jammer joh! Andere keer! Ik was zooooo trots op hem! Dat heb ik ‘m later thuis ook verteld. Topper!”

MH: “Fijne professionele vrouw. Mijn zoon ging er met plezier na toe.  En na enkele sessies hadden wij al een ander veel prettiger kind in huis. Wij zijn dus erg blij dat we de stap naar Marlies hebben gemaakt.”

BB: “Onze dochter van 9 zat niet goed in haar vel. Ze sliep slecht en had vaak woedeaanvallen en sloeg van zich af. Ik heb contact gezocht met Marlies en we hebben een intakegesprek met mijn dochter gehad. Het was mooi dat onze dochter heel goed kon verwoorden wat er speelde en hoe ze zich voelde. Marlies stelde de juiste vragen. Een tweede afspraak werd gemaakt, waarbij mijn dochter alleen mocht komen. Het gesprek verliep stroef.  Er bleek geen klik met Marlies. Dit gaf Marlies zelf ook aan. En dat getuigt van professionaliteit. Beter dit, dan verder gaan (en heel veel kosten te maken). Gelukkig heb ik door het eerste gesprek, waar ik bij was, meer idee gekregen wat er bij onze dochter speelt. We praten nu vaker over gevoelens en nu, na een jaar, zijn de woedeaanvallen nauwelijks nog aanwezig. Dus het bezoek was zeker van nut. Ik ben er van overtuigd dat we zonder dat ene gesprek nog veel langer doorgemodderd hadden. Bedankt Marlies voor je eerlijkheid!”

PL: “Onze zoon van 10 jaar is hoogsensitief. Dit uit zich met name in angst, onzekerheid, snel boos en geïrriteerd zijn. Wij als ouders hebben een manier gevonden om hiermee om te gaan en hem te helpen waar we kunnen. Dit lukt tot op zekere hoogte. De aanleiding om een afspraak te maken met Marlies was, dat hij op een dag heel verdrietig en boos thuis kwam uit school. Hij heeft moeite met rekenen en gaf aan dat dat hem allemaal te veel werd, zijn hoofd liep over. Hij kreeg hoofdpijn en kon zich niet goed meer concentreren. Hij kon ons, en later ook Marlies, exact vertellen wat er allemaal in zijn hoofd omgaat, dat het heel druk was in zijn hoofd en dat hij er zelf niets aan kon veranderen. Het lukte hem niet om orde te scheppen in zijn hoofd. Direct bij het intake gesprek was er al een klik met Marlies en hij had zin in de eerste sessie, want Marlies ging hem helpen orde in zijn hoofd te scheppen en dat wilde hij heel graag. Marlies heeft hem daar inderdaad bij geholpen en door die orde kreeg hij ook rust. Al na de eerste sessie merkten we dat hij een stuk rustiger was en ook rustiger reageerde op zijn omgeving. Na iedere sessie was hij vrolijk en voelde hij zich prettig. Na drie sessies lukte het hem al om zelf de orde in zijn hoofd te handhaven. Hij heeft meer zelfvertrouwen gekregen en hij kan beter omgaan met zijn angst en onzekerheid. Dit alles heeft er uiteindelijk ook toe geleid dat het rekenen op school gemakkelijker gaat.”

“Met die boze dingetjes eruit, is het veel rustiger"

JB: “Onze zoon van 7 werd om niks boos. Hij sloeg dan met de deuren, schreeuwde en gooide met alles wat hij maar te pakken kreeg. In het begin vond hij het ook best spannend om naar Marlies toe te gaan, hij was bang dat dit een soort straf was. Maar al snel vond hij het leuk (je kan er hele leuke spelletjes doen!) en na een paar keer merkte we verandering bij hem. Hij geeft het nu eerder aan en als hij zich toch boos voelt weet hij wat hij moet doen.”

DV: “Onze zoon kon geen ‘nee’ horen zonder dat hij boos reageerde. Dat vonden wij als ouders best lastig, want hoe leg je een kind van 6 uit dat sommige dingen gewoon niet mogen? Marlies heeft niet alleen onze zoon geleerd hoe hij het anders kan, ze heeft ook ons laten zien dat er meerdere manieren zijn om ‘nee’ te zeggen.”

Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.