SCHOOL

PESTEN
Iedere school heeft een aanpak om pesten tegen te gaan. Er worden afspraken gemaakt en veelal ook aanvullende trainingen gegeven. Toch komt het voor dat een kind gepest wordt. Dat kan variëren van iemand uitlachen en buitensluiten tot echt duwen en slaan. Je kind kan in dat geval wel wat hulp gebruiken. Van jou als ouder, van de leerkracht maar ook door in te zetten op zijn weerbaarheid. Want dat geeft je kind weer het gevoel dat hij er ook bij hoort!

VOL HOOFD
Op school, thuis, bij de sport…. overal moeten kinderen geconcentreerd luisteren zodat ze weten wat er van hun verwacht wordt. Voor sommige kinderen een enorme opgave. Ze klagen over een vol hoofd en zijn snel afgeleid. Hoe fijn is het dan dat we het hoofd van je kind ‘opruimen’ zodat er weer ruimte en overzicht komt!

REACTIES VAN OUDERS & KINDEREN

 

SB: “Ik vond het heel leuk en we gingen allemaal tekenen en knutselen. En Marlies was altijd heel aardig en  ik kon alles wel aan haar vertellen. Ze gaf me een fijn gevoel, en legde me altijd heel veel uit en ik kon ook met haar lachen en soms was het heel serieus. En ze lette NIET op spellings fouten. Hoe je het ook schreef ze vond het altijd goed!!!!!!!!!! Ik vond het altijd leuk om naar haar toe te gaan, maar soms ook heeel spannend. Ze is heel lief en vrolijk.”

CV: “Al een hele tijd ging onze dochter met tegenzin naar school. Ze wilde niet en bijna iedere dag was het een drama om haar in de klas te krijgen. Ook het slapen ’s avonds begon problemen te geven. Als moeder werd ik er moedeloos van. We hoorden van IRIS Kindercaching en hebben een afspraak gemaakt. Na een aantal keren kan ik zeggen dat het beter gaat met onze dochter. Naar school gaan gaat goed, ze zegt nog wel elke ochtend dat ze niet naar school wil maar ze huilt niet en gaat iets vrolijker naar binnen. En ik hoef niet meer mee tot in de klas. Ze heeft ook al een paar keer bij iemand gespeeld en dat ging ook goed en ze vond het leuk! Marlies, nogmaals bedankt voor je hulp. Ze vond het leuk bij jou en we hebben zeker wat aan je tips en gesprekjes gehad.”

AA: “We hebben het gevoel dat hij beter in zijn vel zit. Hij komt niet meer huilend uit school. Wordt denk ik minder gepest. We willen je eerst hartelijk bedanken voor de sessies met onze zoon en de goede tips die je hebt gegeven.”

SL: “Onze zoon van 11 jaar had moeite met concentreren op school, hij was snel afgeleid. We hebben hiervoor de hulp gevraagd van Marlies. Met veel rust, enthousiasme en vertrouwen is het haar gelukt zijn “hoofd op te ruimen” en dus ruimte te creëren in zijn hoofd. Ons kind is nu minder snel afgeleid, waardoor hij zich beter kan concentreren in de klas. Het gaf hem een opgelucht gevoel en vooral vertrouwen in zichzelf. Alle last die hij heeft gevoeld op zijn schouders is verdwenen. Marlies geeft je kind erg veel vertrouwen. Met veel fantasie wordt de oplossing aangepakt, waardoor het kind in zijn eigen belevingswereld wordt geholpen.”

NL: “Het was een gezellige en heel aardige mevrouw. Ik was er omdat ik moeite had met concentratie. Ze heeft me geholpen dat het steeds beter gaat. Het was ook heel gezellig. Want je kon er mee lachen en grapjes maken.”

“Ik ben trots op..."

GK: “Mijn dochtertje van 7 jaar had een “vol” hoofd, na de (v)echtscheiding. Hierdoor kon ze zelfs haar juf niet meer horen in de klas en lette ze niet goed meer op. Via de huisarts zijn we terecht gekomen bij IRIS Kindercoaching. Mijn dochter voelde zich meteen al welkom, veilig en begrepen. Samen na een paar sessies zijn wat nare herinneringen “weggehaald” uit haar hoofd en geniet ze meer van het leven. Uiteraard gaat lessen volgen ook weer goed! Bedankt!!”

MvB: ”Ik vond het erg fijn om met Marlies te praten. Ze kan goed luisteren en heeft mij goed geholpen. Ik voelde mij serieus genomen. Ook heeft Marlies mij nog extra begeleiding gegeven met het leren van de toetsen in de toetsweek.” 

KB: “Onze zoon van 7 jaar is gevoelig voor prikkels en snel afgeleid. Hij geeft aan dat zijn hoofd vol zit en dat het druk is in zijn hoofd. Hierdoor voelt hij zich snel gespannen en boos. Marlies stelt voor om in een aantal sessies hem te helpen met het opruimen van zijn hoofd en met het filteren van de prikkels waardoor hij zich beter kan concentreren. Al na 2 sessies zien we de eerste resultaten. Zijn boosheid is verdwenen en zijn schoolprestaties gaan zienderogen vooruit. Van Marlies horen we dat hij zijn hoofd en gevoel zeer gedetailleerd kan omschrijven waardoor zij hem ook heel gericht kan helpen.”

“Hai, als je Marlies als KinDerCouch hebt. Tip: Ze is de Beste!”

Pesten

IR: “Onze dochter van nu 11 jaar is gepest op school. We zijn daar achter gekomen doordat ze ziek werd. Ze was een binnenvettertje en bang dat ze een ander snel tot last was. Ze heeft het al die tijd voor zich gehouden. Uiteindelijk werd ze ziek. Pesten doet een hoop met lichaam en geest. Als ouder doet dit zoveel met je als je je kind ziet “wegglijden” van een vrolijke meid naar een stil en teruggetrokken meisje. We hebben contact opgenomen met Marlies. Eerst is ze bij ons thuis geweest voor een intake gesprek. Vervolgens is onze dochter bij Marlies gekomen. Ze was meteen helemaal weg van haar. Ze zag Marlies, zoals ze zelf zei, als een levend dagboek. De discretie van Marlies sprak onze dochter ook erg aan. Ze had vertrouwen in haar. Wat natuurlijk erg belangrijk is. Nu zijn we al weer een hele tijd verder. We hebben onze dochter inmiddels op een andere school gedaan. In de praktijk heeft zich nu een aantal situaties voorgedaan, waarin we zo trots waren op onze dochter. En waarin we nu ook een beeld kunnen vormen wat voor invloed  Marlies op onze dochter heeft gehad. Ze gaat nu confrontaties niet uit de weg. Ze wil problemen gelijk uitgepraat hebben, ze wil er niet te lang mee rondlopen. Ze heeft hier nu ervaring mee en we merken aan haar dat ze zich hier heel goed bij voelt. We hebben ons vrolijke meissie weer terug!!”

Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.