SLAPEN

De meeste kinderen vinden het heerlijk om ’s avonds tussen de knuffels in hun bed te stappen. Moe van de dag geven ze zich over aan de slaap. Maar wat als je kind nog een hele tijd ligt te malen? Bang is om te gaan slapen?

“Wat er allemaal ontstaat als je met een rondje begint”

REACTIES VAN OUDERS

 

LK: “Fijne en vertrouwde hulp/begeleiding, zonder dat er een ‘stempel/diagnose’ op mijn kind werd geplakt. Concrete adviezen waarmee m’n dochter direct aan de slag kon. Blij dat ik de stap heb genomen om hulp te zoeken. Citaat van onze dochter: Marlies heeft me echt goed geholpen. Ik vond het eigenlijk wel gezellig. En ik kan weer veel beter slapen! Dank je wel Marlies.”

CP: ”Onze dochter is bijna 4 jaar oud en heeft sinds haar babytijd al last van slapeloze nachten. Ik kon geen reden bedenken waarom ze ’s nachts wakker werd en dan gewoon niet meer in slaap kwam.  Toen ze ruim 2 jaar was, was onze dochter dag en nacht zindelijk.  Toen ging het een keer mis en heeft ze per ongeluk in haar broek geplast. We zijn niet boos geworden en hebben normaal gereageerd, maar toch werd ze helemaal panisch. Om de 5 minuten moest ze plassen en ging ze naar de wc, tot onze ergernis ook ’s nachts.

We hebben advies aan de huisarts gevraagd. Nadat was uitgesloten dat er medisch gezien iets mis was, gaf de huisarts mij het advies contact op te nemen met Marlies. Ze had privé en in haar praktijk veel goede resultaten gehoord over IRIS Kindercoaching. Ik heb contact opgenomen met Marlies en na een goed (vertrouwd) gesprek thuis zijn we met elkaar begonnen. Twee keer was er voor nodig, wat voor ons echt onvoorstelbaar was. Onze dochter heeft de eerste keer een half uurtje met Marlies gepraat. Vanaf die dag gaat het met het slapen super, wat niet wil zeggen dat ze helemaal niet meer wakker wordt ’s nachts. Ze wordt af en toe 1x wakker om te plassen en daarna gaat ze weer naar haar bedje en horen we haar niet meer. Of ze dan ook direct weer slaapt weet ik niet maar ze praat en zingt niet meer ’s nachts, waardoor wij weer slaap krijgen.”

“Wat er allemaal ontstaat als je met een rondje begint”

AA: “Wij hebben voor onze lieve, slimme en eigenwijze dochter van 7 hulp gezocht bij Marlies, omdat wij ondanks vele pogingen er niet in konden slagen haar rustig in slaap te krijgen. Al vanaf haar geboorte gaf het slapen problemen. Ze begon als huilbaby en eigenlijk is haar slaappatroon in onze ogen nooit normaal geweest. Tijden lang was ze ’s nachts veel wakker; naar bed gaan was een strijd, maar ook op haar kamer blijven lukte niet. Ze leek alle indrukken van de dag niet te kunnen afsluiten. Allerlei “trucjes” en gesprekken met uitleg kwamen niet over. Marlies heeft zicht gekregen op de slaapproblemen en het verstoorde bedritueel doorbroken. Onze dochter is op veel gebieden rustiger geworden. Leerzaam voor ons als ouders waren ook de nieuwe inzichten in de gedachtegang van ons meisje. Ze wil graag haar aandeel in haar opvoeding; ze wil meedenken en binnen onze grenzen inspraak in hoe we met haar omgaan. Uiteindelijk heeft onze dochter samen met Marlies een plan van aanpak bedacht dat tot nu toe goed werkt! Zo hebben we allemaal meer rust gekregen. Marlies is een fijne, openhartige en eerlijke coach. Onze dochter voelde zich op haar gemak bij haar en ook ik voelde alle ruimte om mijn frustratie en onmacht te ventileren. Het delen van de zorgen was een verademing en de verworven inzichten zijn een verrijking! Hartelijk dank……..”

MvH: “Onze zoon van 8 vond het erg fijn om naar Marlies toe te gaan zodat zij hem erg goed kon helpen meer rust in zijn hoofd te creëren zodat inslapen en het concentreren op school weer veel beter gaat.” 

Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.